Hvalp i hjemmet

Halsbånd Vores hunde har et lille halsbånd på med det lovpligtige hundetegn. Når vi går tur i snor, anvender vi en sele for at undgå uhensigtsmæssige ryk i nakken. Vi anvender en Julius-K9 sele til vores hvalpe/unghunde og en Hurtta Polstret H sele eller en Ruffwear Front Range til voksne hunde.

Hvalpens nye hjem En kurv, en seng eller blot et fredeligt hjørne uden træk er ideelt. Hvalpens søvnbehov er meget stort og for at den kan udvikles harmonisk, er det vigtigt, at dens søvn ikke forstyrres. Et gammel ”tik-tak” vækkeur i kurven virker beroligende.
Stedet er en ”helle”, hvor hunden kan trække sig tilbage og hvile uforstyrret også uden børn.

Renlighed Hvalpen skal luftes hver gang den vågner, efter måltid og efter leg og tumlen. Gå med den ud så du kan rose den, når den har besørget. Sker det alligevel indendørs, anvendes ”stop-ordet”, og du sætter den udenfor til den er færdig.
Er uheldet sket uden du har set det, må du acceptere og tørre op uden at skælde ud.

Fodring Du får mad med hjem til de første dage. Foderbehov er ca. 120-150 gram om dagen ved en hvalp på otte uger afhængig af producenten og hvalpens aktivitetsniveau. Vej regelmæssigt hvalpen og juster mængden. Vi måler dagsrationen op og fordeler den på to-tre måltider før aftensmaden.

Tørfoderet kan de første uger overhældes med lidt vand, for at sikre, at hvalpen får tilstrækkeligt med væske. Hund skal altid have adgang til frisk drikkevand. Kødben er hundeslik, men aldrig kogt eller stegt ben fra fjerkræ og svin.

Når du ændrer fodertypen, bør det ske gradvist over nogle dage for at skåne hvalpens mave. Voksenfoder anbefales, når hunden er 9-12 måneder.

Forsikring Hvalpen skal være ansvarsforsikret ved ejerskifte. Flere hundeklubber kræver en udvidet ansvarsforsikring for at deltage. Du kan typisk ikke overforsikre din hvalp det første år. Vi anvender Agria.

Hundetegn Din hund skal bære synligt hundetegn. Hvis den løber bort og bliver indleveret til politiet uden hundetegn, får du en bøde. Hundetegnet skal være forsynet med dit navn, adresse og telefonnummer – ikke hundens navn.