Hvalpetræning

Du bør deltage i et hvalpekursus, når hvalpen er 2-8 måneder. Enhver træning og omgang med hvalpen sker på en positiv måde. Til hvalpetræning får dig og din hvalp nogle gode træningsredskaber som skal give jer lyst og inspiration til at træne videre derhjemme.

Hvalpen skal lære at komme når den bliver kaldt på, sætte og lægge sig på kommando og gå pænt i snor.

At gå til hvalpetræning er den bedste start, du kan give din hvalp. Det er et godt skridt på vejen til at få et godt og harmonisk liv sammen med din hund.

Det er en god idé at lære hvalpen, at den skal acceptere at du tager ting fra den (fx dens madskål eller legetøj) uden at hvalpen forsøger at forsvare sine ejendele.
Det gør du ved at lære hvalpen at når du tager noget fra den, får den noget igen som er mindst lige så ”værdifuldt”, såsom en lækker godbid.

Hvalpen bør vænne sig til at blive undersøgt og rørt overalt. Hvalpen skal acceptere at du ser den i munden og i ørerne. Hvalpen skal også vænne sig til at blive børstet, få klippet negle, få renset øjne og ører og få børstet tænder. Alt skal selvfølgelig foregå stille og roligt, og hvalpen skal have ros og belønning, når den villigt accepterer disse rutiner.