Ringtræning?

Først vil jeg gerne starte med at slå fast, at ringtræning ikke kun er godt for hunde som skal til udstilling. Ringtræning er for alle hunde, men henvender sig primært til dem der vil udstille deres hund.

Ringtræning er ikke bare at løbe rundt i en ring. Det indebærer ikke blot specifikke øvelser, for hunden, men nogle specielle “spilleregler”, der skal følges. Som deltager i ringtræning har man dermed en unik mulighed for at lære at begå sig, med sin hund; i ringen, uden for ringen, lære udstillingsreglerne m.v.

Man kan også vælge at se ringtræning i et andet perspektiv: en form for social/lydigheds og eller hvalpetræning med en god og sjov mulighed for “udvidet træning” ved deltagelse (med præmie / placering) på forskellige skuer.

Til en udstilling bliver hunden bombarderet med lys, lyde og lugte, den ikke finder til hverdag. Den skal kunne gå tæt forbi fremmede hunde og helst ignorere dem fuldstændig. Hunden vendes til at andre hunde godt må være tæt på, uden at der skal hilses på, medmindre ejer tillader det.

Vi skal lære vores hund at gå pænt og hensigtsmæssigt, lære den, ikke at være bange eller udvise bedre tolerance over for andre mennesker, hunde osv. Den skal lære at stille sig korrekt op foran dommerne og helst stå bomstille i et minuts tid. Hunden vendes til at komme op på et bord, som ved dyrlægen, uden det er farligt.

Hunden skal den vænnes til, at en fremmed person rører ved den – også de mere intime steder. Der skal se tænder og ører, så den må ikke være bange for mennesker og gøre udfald mod andre. Det også god træning til dyrlægebesøg.

Ringtræning er alt i alt en god måde, at aktivere, øve og lære vores hund og os selv, hvordan vi bedst begår os mellem andre hunde og ejere. Ringtræning kan ikke sammenlignes med hvalpemotivation, men ringtræning er for ALLE, ung som gammel, hvalp eller voksen.