I familien

Valget af en Sheltie er en ven for livet. Den vil behage dig, hvilket gør den let at opdrage. Dens nysgerrighed på livet er stor og den elsker at bruge hjernen og være aktiv. Den er lynhurtig til at lære nyt – både noder og unoder. Sheltien er en intelligent og livlig hund, så for at udvikle sine bedste egenskaber kræver det tæt kontakt til sine ejere.

Dens hengivenhed og arbejdsiver giver gode muligheder indenfor både udstilling, agility, hyrdning, rally, lydighed og andre aktiviteter, men den forstår også at hygge sig!

En Sheltie har en høj intelligens, der gør, at den er let at opdrage. Sheltien placeres som 6. klogeste hund ifølge bogen “Din intelligente hund” af Stanley Coren. Baseret på at kommandoen er lært efter maksimalt fem forsøg og hunden adlyder minimum 95 procent af de gange, kommandoen bliver givet.

Udfordringen med racen kan være, at den gør. Den adfærd kan med træning reguleres, så det er dig, der bestemmer, hvornår den må snakke med. Racens størrelse betyder, at den er let at have med sig. Den vogter sin flok (familien) og passer på den. En afbalanceret hund, der egner sig perfekt som familiehund.