Indkald

Hvis hunden ikke kommer, når du kalder, har du trænet for lidt! Det er en øvelse, som skal holdes ved lige.

Start godt ud med virkelig lækre guffer – det kan være pølsestykker, frikadelle eller lidt ost i tern. Hunden må godt vide at du har det i lommerne.

På et lukket område slipper du hunden fri. Når hunden har snuset lidt rundt, går du ligeså stille den anden vej. Kig gerne på hunden, og i det split-sekund den lige skal se hvor du er – så kalder du hundens navn og ”kom” med den gladeste stemme du kan.

Ros hunden når den er på vej hen til dig. Sig dygtig eller ja, ja, ja. Det er for at fortælle hunden at aktiviteten på vej til dig er det du vil have. Når hunden så kommer hen, giver du guffer, og lader den løbe igen. Lav flere gentagelser og indimellem kan du sætte snoren på igen.

Hvis hunden løber væk eller sæt farten op i modsat retning, sig spændende lyde eller vifte med armene for at skabe sig opmærksomhed. Skæld aldrig hunden ud for at komme hen til dig. Uanset hvor længe den har været om det. Det eneste du opnår ved at skælde hunden ud, er at den endnu mindre vil hen til dig en anden gang.

Øvelsen kan kombineres med flere personer som laver tilkald, giver godbidder, siger fri og vender ryggen til hunden på skift.

Denne øvelse kan også laves med meget lang line som under Pack bonding.