Kontakt og fokus

Basale øvelser som styrker grundlaget for positivt samarbejde og kommunikation samt er med til øget succes i indkald af hunden.

Gentag øvelserne i 1-3 min. af gangen og de kan gentages flere gange dagligt. Når hunden behersker øvelserne, kan du træne i andre miljøer.

Kigge kontakt
Stå stille og afslappet foran hunden. Sig ikke noget, men vent til hunden selvstændigt kigger på din krop eller giver dig øjenkontakt. Sig dygtig i samme sekund hunden kigger på din krop eller giver kontakt, beløn hunden derefter med godbidder eller legetøj.

Følg efter kontakt
Stå først stille og afslappet foran hunden. Når hunden kigger på dig, så bevæg dig langsomt baglæns uden at sige noget. I det split sekund hunden går efter dig så sig dygtig og beløn hunden  med godbidder eller legetøj.

Fokus kontakt
Stå foran hunden og tag godbidder eller noget legetøj i hver hånd. Stræk armene ud til siden og bevæg dig ikke. Hunden vil kigge på dine hænder  og nogle vil hoppe op. Bliv i samme position og stop ikke hunden med “Nej”.
Hvis hunden af et tilfælde kigger på dig eller bare på din krop, så siger du dygtig og belønner med det som du har i hænderne (godbidder eller legetøj).