Værtsfamilie

Mange mennesker kan godt tænke sig at have en hund som udstationering eller som værtsfamilie, men er bekymret over, om opdrætteren kan kræve hunden tilbage, når som helst.

Hos os foregår en værtsskab på den måde, at din familie bliver hundens familie gennem hele hundens liv og hunden skal bo fast hos dig.

Sigurd med Luna – oktober 2019

På papiret deler vi ejerskabet af hunden. Der skrives en fyldestgørende kontrakt om værtsforholdet.

Du får hunden til en betydelig lavere pris, end hvis du købte en hvalp hos os på almindelige vilkår og bliver kompenseret per levedygtige kuld.

Maggie som lille

Ved en tæve er vi berettiget til at få 4 kuld hvalpe, hvor vi har det fulde ejerskab over hvalpekuldet. En tæve skal være hos os fra ca. 2-3 uger før fødslen og indtil hvalpene er 8-9 uger.

Ved en hanhund er vi berettiget til at bruge hannen i avl, som vi ønsker. En hanhund skal ikke bo hos os. Til gengæld forventer vi, at du stiller din have til rådighed for parringer. Det kan også være, at vi låner ham et par dage til parring.

Fordelen for os ved et værtsskab er, at vi kan have flere avlshunde til rådighed, uden at have for mange hunde hjemme. Vi ved samtidig, at hunden lever et almindeligt familieliv hos værtsfamilien.

Hvis det viser sig, at hunden ikke skal indgå i avlen (det ved vi typisk, når hunden er 2-3 år) – kan det fulde ejerskab overgå til værtsfamilien.

Hunden bliver ved værtsfamilien hele deres liv – vi tager kun hunden hjem, hvis kontrakten misligholdes.

Vi ønsker at værtsfamilier bo i Jylland/Fyn, så vi kan følge hunden tæt.

Vi betaler for de udgifter, der er forbundet med avlsdelen såsom avlsforsikring. Værtsfamilien betaler for de daglige udgifter (foder, dyrlægeregninger, prisen for en almindelig forsikring og tilmeldingsgebyret til udstillinger).

Anette fortæller om værtsskab / udstationering

Hvis du vil vide mere om værtskab, så ting til Trine på 2987 3386.