Værtsfamilie

Mange mennesker kan godt tænke sig at have en hund som udstationering eller som værtsfamilie, men er bekymret over, om opdrætteren kan kræve hunden tilbage, når som helst.

Hos mig foregår en værtsskab på den måde, at din familie bliver hundens familie gennem hele hundens liv og hunden skal bo fast hos dig.

Sigurd med Luna – oktober 2019

På papiret deler vi ejerskabet af hunden. Der skrives en fyldestgørende kontrakt om værtsforholdet.

Du får hunden til en betydelig lavere pris, end hvis du købte en hvalp hos os på almindelige vilkår og bliver kompenseret per levedygtige kuld.

Maggie som lille

Ved en tæve er jeg berettiget til at få 4 kuld hvalpe, hvor jeg har det fulde ejerskab over hvalpekuldet. En tæve skal være hos mig fra ca. 2-3 uger før fødslen og indtil hvalpene er 8-9 uger.

Ved en hanhund er jeg berettiget til at bruge hannen i avl, som jeg ønsker. En hanhund skal ikke bo hos mig. Til gengæld forventer jeg, at du stiller din have til rådighed for parringer. Det kan også være, at jeg låner ham et par dage til parring.

Fordelen for mig ved et værtsskab er, at jeg kan have flere avlshunde til rådighed, uden at have for mange hunde hjemme. Jeg ved samtidig, at hunden lever et almindeligt familieliv hos værtsfamilien.

Hvis det viser sig, at hunden ikke skal indgå i avlen (det ved jeg typisk, når hunden er 2-3 år) – kan det fulde ejerskab overgå til værtsfamilien.

Hunden bliver ved værtsfamilien hele deres liv – jeg tager kun hunden hjem, hvis kontrakten misligholdes.

Jeg ønsker at værtsfamilier bo i Jylland/Fyn, så jeg kan følge hunden tæt.

Jeg betaler for de udgifter, der er forbundet med avlsdelen såsom avlsforsikring. Værtsfamilien betaler for de daglige udgifter (foder, dyrlægeregninger, prisen for en almindelig forsikring og tilmeldingsgebyret til udstillinger).

Anette fortæller om værtsskab / udstationering

Hvis du vil vide mere om værtskab, så ring til Trine på 2987 3386.