Utøj i pelsen

Hundens pels er et ideelt hjem for parasitter som lus, lopper, flåt og tæger.

Pelsen er et tilflugt sted og det perfekte sted at lægge æg. Insekter ernære sig fra hundens blod og sætter sig steder, hvor de mest sandsynligt overlever.

De fleste loppemidler må anvendes på hvalpe, men læs på emballagen.

Tjek din hund for tæger efter gåture i skov og i højt græs. De fjernes nemt med en tægetang. Sæt tangen om tægen, drej rundt og tægen bliver ”rundtosset” og giver slip.

Du kan også bruge kommercielle hjælpemidler, men her er et par alternativer.

#1 Æblecider eddike har svampedræbende og antibiotiske egenskaber. Det hjælper dig med at slippe af med lopper, mens du desinficerer pelsen. Den sidste egenskab er vigtig, for når du først fjerner parasitterne, efterlader du stadig små bidemærker. Brug af æblecidereddike hjælper med at reducere risikoen for infektion.
Ingredienser: 3 spiseskefulde æblecidereddike (30 ml) til 1 liter vand.
Varmt vand med eddiken på en svamp og gnid den over pelsen. Lufttørre og kæm pelsen.

#2 Citronvand. Duften af ​​citron driver lopper væk. Ligesom i det foregående tilfælde har det også desinfektionsegenskaber.
Ingredienser: 1 citron til 1 liter vand.
Kog vandet. Skær citronen og tilsæt citronskriverne det kogende vand, som sættes 12 timer ved stuetemperatur, som så med en svamp grides på pelsen. Lufttørre og kæm pelsen.

#3 Malurt plante. Alt du skal gøre er at placere en malurt i huset. Duften fra malurt hjælper med at afstøde lopperne, hvilket får dem til at forlade hjemmet.

#4 Timian olie. Et supplement til de tidligere behandlinger. Der er områder, der er vanskelige at nå, så dette er en god ide. Du skal være opmærksom på lugten, for i det øjeblik du spreder det rundt i hjemmet, er det for sent at tage det tilbage.
Ingredienser: 3 bunker timian.
Fjern timian bladene fra stilkene og vask bladene grundigt og tør dem. Knus dem med en mørtel for at frigøre olien. Når du har ekstraheret olien, skal du bruge et dørslag til at adskille bladene. Hæld olien i en skål. Anvend timian olie på de mest genstridige steder, hvor du finder lopper.

#5 Hvidløgs granulat. Hvidløgsgranulat benyttes til hunde for at holde flåter, lopper og andet utøj bort. Når loppe- og flåt sæsonen begynder, vil vi som dyreejere beskytte hunden bedst muligt mod de små blodsugende bæster.

#6 Lavendel olie. Put 10 dråber lavendelolie i en sprayflaske, omryst og spray på pelsen. Vær påpasselig omkring kæledyrets ansigt og ører.

#7 Rosmarin olie. Rosmarin kan anvendes som et loppemiddel til kæledyr såvel som et loppemiddel til hjemmet. På kæledyr anvendes rosmarinolie, som sprayes direkte på pelsen som de øvrige olier ovenfor.
I hjemmet er almindelig tørret, knust rosmarin bedst, hvilket drysses i tæpper, sprækker og revner, hvor lopper har tendens til at opholde sig.

#8 Græskarkerner. Græskarkerner har en positiv effekt med Giardia. Giardia er en lille encellet organisme som lever i tarmen hos mennesker og de fleste husdyr. Hos hunde smittet med Giardia ses mild til alvorlig diarre, værst hos unge hvalpe. Afføringen er typisk ildelugtende og lys i farven, der kan forekomme frisk blod. Giardia overføres fra fugleklatter, ved at spise andre hundes lort eller blot var at drikke vand fra samme vandskål. Smitten ses efter mellem 8 – 12 dage.
Se Netdyredoktor.dk
Blend græskarkerner og drys ca. 1 tsk. til hundens foder.