Generelt

Hundeloven § 3 ”I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem”. Det gælder også i hundeskove og på strande. Læs mere på denne hjemmeside.

Grundregler Skal du passere andre, bør du have din hund ved din side i ordentlig kontrol og i kort line i passageøjeblikket.

Spørg altid, før du lader din hund hilse på en fremmed hund, uanset om den anden hund er i line eller løs. En løs hund ikke er en opfordring til, at din hund skal løbe hen til den!

Lær din hund en ordentlig lydighed, så den kan ignorere andre hunde, der leger, – børn, der leger, – løbende motionister, – kørende cyklister, – gøende hunde etc.

Stemmeføring og 3-sekund-reglen Råb aldrig af din hund. Den tror bare, at du er tosset og at den ikke behøver at lytte til dig. En hund hører lyde på fire gange så lang afstand som et menneske. Du kan kun skælde din hund ud for det, som du ser lige nu og her, imens hunden gør noget forkert. Din hund er som et barn på 3 år.

  • Ros i glade og lyse toner (ung-pige stemme)
  • Skæld ud i rolig, kontrolleret og dæmpet i dybe toner (gnaven gammel mand)

Stop-ord De fleste hundeejere siger ”Neeej” til hvalpen, hvis den gør noget, som den ikke må gøre. Der er flere måder at lære et stop-ord på. Det er meget afgørende, at man er bevidst om, hvorvidt man har en blid/blød hund mellem hænderne, som hurtigt vil give efter for et stopord eller det modsatte.

Se videoen hvor en 15 uger gammel sheltie viser evner